Thënie për budallenjtë (27 thënie)

E pamundur është fjalë që gjendet vetëm në fjalorin e budallenjve.

Biseda dhe elokuenca nuk janë e njëjta gjë: të flasësh dhe të flasësh bukur janë dy gjëra. Një budalla bisedon, por një i mençur flet.

Ka shumë njerëz që kanë më shumë flokë se sa zgjuarsi.

Një kokëtrashë i shkolluar është më kokëtrashë se kur është injorant.

Të martohesh me një budalla duhet të mos jesh budallaqe.

Bëhu i mirë me ‘shkollovanët’. Ka gjasa të përfundosh i punësuar tek ata.

Njerëzit e zgjuar nuk kanë nevojë për këshilla. Budallenjtë nuk i pranojnë ato.

Gabimi më i keq kam bërë ishte ai paragjykimi budalla joqytetar antisemit.

Dallimi mes budallait dhe gjeniut është se gjeniu ka kufijtë e tij.

Mëto të jesh budalla, kjo është e vetmja mënyrë për ta arritur moshën e pleqërisë.