Thënie për artin (53 thënie)

Nuk jam gjithmonë me e mira që ia vlen ta takosh, sepse unë harroj shumë lehtë se jam aktore kur nuk jam duke punuar.

Nëse poeti i është përmbajtur një qëllimi moral, ai ka dobësuar forcën e tij poetike.

Një artist i madh është një burrë i madh në një fëmijë të madh.

Kështu t’i vihesh në pritje e pastaj ata ta japin skenarin dhe kjo është e tmerrëshme. Pastaj ti duhet të rishkruash pjesën tënde dhe ata janë tejet të tronditur ngaqë ti nuk e ke pëlqyer. Unë e kam përjetuar këtë përvojë shtatë vjet rresht.

S’ka gëzim më të madh se ta ndjesh veten krijues. Triumfi i jetës është shprehur nga krijimi.

Gjithmonë bëje publikun të vuajë sa më shumë që të jetë e mundur.

Unë mendoj se teatri gjithmonë duhet të jetë diçka e dyshimtë.

Disney ka trupën më të mirë. Kur nuk i pëlqen një aktor, e gris.

Biblioteka është akt besimtarie.

Unë jam përfshirë në disa filma ku aktoret e tjera nuk do ta kishin bërë atë gjë.