Thënie për armiqësinë (18 thënie)

Unë kurrë nuk kam bërë lutje për Zotin, përveç njërës shumë të shkurtër: “O Zot, bëji armiqtë e mi qesharakë.” Dhe Zoti ma dëgjoi.

Në themel të armiqësisë midis dy të huajve qëndron indiferenca.

Nuk duhet të luftosh shumë shpesh me një armik, ose do t’ia mësoni tërë artin tuaj të luftës.

Unë nuk jam duke kërkuar për një trashëgimi, dhe kritikëve kurrë nuk do t’u mbyllet goja. Unë kam rreth 50 vjet veprimtari. Kur ju jeni një katalizator për ndryshim, ju bëni armiq – dhe unë jam krenar për ato që kam arritur.

Ti mos bëj paqe me miqtë. Të bëj paqe me armiqtë tejet të padëshiruar.

Asnjëherë mos e ndërpre armikun kur është duke gabuar.

Pa asnjë dyshim, unë i meritoj armiqtë e mi, por unë nuk besoj se i kam merituar miqtë e mi.

Një njeri që është tërësisht i pafajshëm, e përkushton veten në sakrificë për të mirën e të tjerëve, përfshirë armiqtë e tij, dhe bëhet shpërblesë për botën. Ky është një akt i përkryer.