Thënie për Amerikën (15 thënie)

Ishte e mrekullueshme gjetja e Amerikës, por do të kishte qenë më e mrekullueshme ta humbasësh atë.

Vullneti i Izraelit për të bashkëpunuar ngusht me SHBA për të mbrojtur interesat amerikane në rajon e ndryshoi imazhin e tij në sytë e shumë zyrtarëve në ëashington

Të jesh president i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, zotëri, do të thotë të veprosh si avokat për një klient të verbër, të helmët dhe mosmirënjohës.

Vetëm ndryshimi i skenës ndërkombëtare, kriza në Gji, dhe pozita e fuqishme e vendosur e SHBA kundër agresionit mes dy vendeve arabe krijoi realitetet që çuan në Konferencën e Paqes të Madridit.

Kur e kam fjalën tek presidentët amerikanë, më duhet të flas për marrëdhëniet shumë speciale me Presidentin Klinton. Ai i kontribuoi paqes më shumë se gjithkush tjetër në sensin amerikan.