Thënie për shpirtin (30 thënie)

Çfarë arti ofron është hapësirë ??- një dhomë kur merr frymë shpirti.

Takova në rrugë një djalosh të ri shumë të varfër i cili kishte rënë në dashuri. Kapelja e tij ishte e vjetër, palltoja e tij e reckosur, uji i rridhte nëpër këpucët e tij, – dhe yjet i rridhinin nëpër shpirtin e tij.

Lutja nuk është kërkesë. Është dëshirë e shpirtit. Është pranim i përditshëm i dobësisë së dikujt.

Mendime të tilla janë lutje. Ka momente kur, sido që të jetë sjellja e trupit, shpirti është i përgjunjur ndaj tij.

Një njeri me shpirt nuk është si çdo njeri tjetër.

Poezia duhet të jetë e madhe dhe matur, një gjë që hyn në shpirtin e dikut dhe nuk e tremb apo shastis atë me pamjen e saj, por me shpirtin e saj.

Miqësia është martesa e shpirtit, dhe kjo martesë është përgjegjëse për divorcin.

Ji i pakujdesshëm në veshjen tënde, nëse do, por ki një shpirt të pastër.

Vetëm pasionet, vetëm pasionet e mëdha mund ta çojnë shpirtin drejt gjerave të mëdha.

Nuk ka asnjë javë, asnjë ditë, asnjë orë kur tirania nuk mund të hyjë në këtë vend, në qoftë se njerëzit humbasin vendosmërinë e tyre dhe shpirtin e sfidës.