Thënie për punën (168 thënie)

Gjumi në dëborë është shkesi i vdekjes. – JUG

Dhjetë herë mat, një herë pre. – KOSOVË

Zë goje qenin, bëj hazër shkopin. – GJIROKASTËR

Mos hyn ne mal pa sepat. – Shkup-Agon

Nuk është e mjaftueshme të bisedosh për paqen. Duhet të besosh në të. Dhe nuk është e mjaftueshme të besosh në të. Duhet të punosh në të.

Nëse karriera që keni zgjedhur ka një të papritur të padëshiruar, ngushëllojeni veten duke thënë se nuk ka karrierë pa ato.

Puna e artistit është gjithmonë të thellojë misterin.

Për tu ngjitur kodrave të rrëpira nevojiten hapa të ngadalshëm në fillim.

Qan ara se nuk i vjen fara. – SARANDË

Syri i mjeshtrit bën më shumë punë se të dyja duart e tij.