Thënie për punën (168 thënie)

Dhe nuk ka asnjë treg apo punësimi, por një i ri që më vonë mund të bëhet një hero.

Ne jemi të trysnuar në çdo moment nga konceptimi dhe ndjesia e Kohës. Dhe ka vetëm dy mënyra për t’i ikur e për ta harruar makthin: qejfi dhe puna. Qejfi na konsumon. Puna na forcon. Le të zgjedhim.

Njeriu i papërtuar është njeri i lumtur. Përtaci është njeri i mjerë.

thenie nga buda

Të jesh përtac është një rrugë e shkurtër drejt vdekjes dhe të jesh i zellshëm është një rrugë e jetës; budallenjtë janë përtacë, të zgjuarit janë të zellshëm.

Buddha

Unë kisha gjithmonë një filozofi të cilën e mora nga babai im. Ai thoshte ‘Dëgjo, Zoti ta dha ty dhuntinë për të luajtur futboll. Kjo është dhunti prej Zotit. Nëse ti kujdesesh për shëndetin, nëse ti je në formë të mirë gjithë kohën, me këtë dhunti prej Z

Për një dorë kashtë e vret samari mushkën. – JUG

Kush fërkon pulën, ha edhe vezën. – KORÇË

Të jesh poet është një gjendje, nuk është një profesion.