Thënie politike (480 thënie)

Kudo që është interesi dhe pushteti për të bërë gabimin, gabimi në përgjithësi do të bëhet.

Lufta asnjëherë nuk ka lënduar ndokënd përveç njerëzit që vdesin.

Nuk mund t’i urresh rrënjët e një peme dhe të mos e urresh pemën. Nuk mund të e urresh Afrikën e të mos e urresh veten.

Nuk ka asnjë parim, sipas mendimit tim, i cili është më i mundshëm për t’u keqpërdorur, dhe që, prandaj, më shumë ka nevojë për sqarim, se ai aktual, se interesi i shumicës është standardi politik i së drejtës dhe së gabuarës.

Kuadrot e rinj kryesorë janë ngritur me helikopter. Ata në të vërtetë duhej të ngriheshin hap pas hapi.

Teoria ime është, njerëzit e forte nuk kanë nevojë për udhëheqës të forte.

Çdo njeri duhet të vendosë nëse ai do të ecë në dritën e altruizmit krijues apo në errësirën e egoizmit rrënues.

Nuk ka asgjë në librin tonë, Kur’anin, që na mëson të vuajmë në paqë. Religjioni ynë na mëson të jemi inteligjentë.

Qeveria nuk i zgjidh problemet, por i subvencionon ato.

Jam për dhunë nëse jo-dhuna do të thotë ne vazhdojmë të shtyjmë zgjedhjen e problemit të ë zinjve amerikanë sa për të shmangur dhunën.