Thënie për personalitetin (20 thënie)

Mos kini frikë për të parë atë çfarë ju shihni.

Edson është personi që mbështet Pelen. Edson është themeli. Pele thjesht vjen dhe ia jep fytyrën.

Kam namin e njeriut që i merr gjërat kollaj. Por brenda jam si gozhda. Unë vras.

Kur shkenca, arti, letërsia dhe filozofia janë thjesht manifestimi i personailtetit, ato janë në nivelin ku arritjet e madhërishme dhe të hatashme janë të mundshme, çka mund ta bëjë emrin e njeriut të jetojë për mijëra vjet.

Magjia është kur personaliteti yt shkëlqen përmes pamjes tënde. Ashtu si kur ti shikon personalitetin e të tjerëve nga mënyra se si ata ecin dhe ti e ndjen veten sikur mbetesh duke zgjatur qafën sa herë që i sheh ata.

Unë nuk jam duke e ndryshuar mënyrën si dukem apo si ndjej ndaj diçkaje. Unë kam qenë githmonë një trillan. Kam qenë trillan gjithë jetën time dhe do të jetoj kështu, ta dini. Unë jam një nga ata njerëz.

Unë jam ‘geek’.

Nëse ti je vërtet dikush dhe kujdesesh për këtë, atëherë do t’ju mbijetosh shumë vështirësive.

Janë tri gjëra tejet të rënda: çeliku, diamanti, dhe njohja e vetes.

Gjatë viteve unë mësove të jetoj me dy veta në zemrën time. Njëri është Edsoni, që është i mrekullueshëm me miqtë dhe familjen; tjetri është fubollisti Pele. Unë nuk e doja këtë emër. ‘Pele’ tingëllon si belbëzim foshnjash në portugisht.