Thënie për paqen (56 thënie)

Mendoj se nuk ka gjë më të rëndësishme se të bësh paqe para se të jetë tepër vonë. Dhe gjithmonë paqja vendoset duke shkuar fëmija tek prindi.

Ne kemi nevojë për ndihmë ndërkombëtare në mënyrë që populli ynë të jetojë një jetë në normalitet, në liri dhe paqe. Unë shpresoj se thirrja jonë do të dëgjohet.

Nuk mund të e ndash paqen prej lirisë meqë askush nuk mund të jetojë në paqe përveç nëse e ka lirinë.

Unë hyra në bisedime me Kryetarin Arafat, lideri i OCP, përfaqësuesin e popullit palestinez, me qëllim që të kemi bashkekzistencë mes dy entiteteve tona, Izraeli si shtet hebre dhe shteti palestinez, entitet, pranë nesh, duke jetuar në paqe.

Fajtor pse je i pasur, dhe fajtor pse mendon se ndoshta dashuria dhe paqja nuk janë mjaft e ti duhesh të shkosh e të vritesh apo diçka e tillë.

Unë besoj se është përgjegjësia ime si kryeministër i Izraelit të bëjë ç’të mundem që të shfrytëzoj mundësitë e vetme që ndodhen para nesh për të lëvizur drejt paqes. Me një veprim nuk arrihet gjithçka.

Të jesh një yll filmash, dhe ky rregull vlen për të gjithë, do të thotë të jesh i shikuar nga çdo kënd. Nuk mund të jesh kurrë në paqe, je tashmë një objekt sulmi.

Do të doja që njerëzit të duan gjithkënd tjetër ashtu si më duan mua. Bota ashtu do të ishte më e mirë.

Është një fat i keq që ne mund ta sigurojmë paqen vetëm duke përgatitur luftën.

Ai që dëshiron të jetojë në paqe dhe kollajllëk, duhet të mos flasë për gjithçka që di dhe gjithçka që sheh.