Thënie për paqen (56 thënie)

Zemërimi është armik i jodhunës dhe krenaria është përbindëshi që e kapërdin atë.

Dhe gjithashtu unë mbroj interesin tonë në respektimin e të gjitha detyrimeve tona dhe zbatimin e përkushtimeve tona. Dhe ne nuk do të kursejmë asgjë për të mbrojtur këtë mundësi të sapokrijuar të paqes, çka është provuar nga ato që ne kemi deklaruar këtu

Unë jam më i madhi, thashë se edhe më parë madje e dija këtë. Unë besoj në fenë islame. Besoj në Allahun dhe paqen.

Një paqe e padrejtë është më e mirë se një luftë e padrejtë.

Jodhunë do të thotë të shmangësh jo vetëm dhunën e jashtme fizike, por edhe dhunën e brendshme të shpirtit. Ju duhet jo vetëm të mos pranoni që të shtini kundër një njeriu, por të mos pranoni as që ta urreni atë.

Paqja e shpërblen vetveten.

Paqja është e natyrës së pushtimit; sepse atëherë të dyja palët janë fisnikërisht të pushtuara, dhe asnjëra pale humbëse.

Mjafton të themi se ne nuk duhet të bëjmë luftë. Nëse është e nevojshme që ta duam paqen e të sakrifikojmë për të.

Një paqe diplomatike nuk është ende një paqe reale. Është një hap thelbësor në procesin e paqes që çon drejt paqes reale.

Unë nuk kam asgjë të re që t’ia mësoj botës. E Vërtea dhe Jodhuna janë të vjetra sa rruzulli. E vetmja që kam bërë ka qenë përpjekja t’i eksperimentoj në një shkallë sa më të gjerë të mundshme.