Thënie për ndjenjat (39 thënie)

Ruaje zemrën tënde me shumë kujdes, sepse nga ajo dalin burimet e jetës.

Poezia është kur një emocion i ka gjetur mendimet e tij dhe mendimet kanë gjetur fjalët.

Është hera e parë e ndoshta e fundit që më ndodhi. Ishte një ndjesi e veçantë, jo normale për mua.

Askush nuk i meriton lotët e tu, por ai që i meriton ata, nuk do të të bëjë të qash.

Kur je i zemëruar, numro deri në katër, kur je shumë i zemëruar, betohu.

Buzëqeshja e gëzimit është shumë më afër lotëve se qeshjes.

Kur fillon e ndjen dhimbjen e të tjerëve, atëherë lind njeriu

Kur ti peshkon dashurinë, tundon zemrën tënde e jo trurin tënd.

Bukuria e çfarëdo lloji, në zhvillimin e saj suprem, pa ndryshim e prek shpirtin ndjeshëm deri në lot.

Unë nuk jam duke e ndryshuar mënyrën si dukem apo si ndjej ndaj diçkaje. Unë kam qenë githmonë një trillan. Kam qenë trillan gjithë jetën time dhe do të jetoj kështu, ta dini. Unë jam një nga ata njerëz.