Thënie për ndjenjat (39 thënie)

Askush nuk i meriton lotët e tu, por ai që i meriton ata, nuk do të të bëjë të qash.

Teksa kuleta zbrazet, zemra mbushet.

Të gjitha arsyetimet e burrave nuk janë me vlerë sa një ndjenjë e grave.

Në të gjitha kontaktet tona është ndoshta ndjenja e të qenit me të vërtetë të nevojshëm dhe të kërkuar çka na jep kënaqësi të madhe dhe krijon lidhjet më të qëndrueshme.

Roli im në shoqëri, ose roli i çdo artisti dhe poeti, është që të përpiqet dhe të shprehë çfarë ai ndjen. Jo t’i tregojë popullit se çfarë të ndjejë. Jo si një predikues, jo si një lider, por si një reflektim i ne të gjithëve.

E pra, dua të them, ti ke një emocion, që don ta shprehësh. Ti nuk mund të shikosh në kamera dhe ta arrish atë. Ti dëshironi që të fshihesh nga ndrojtja prej vëllait tënd duke i thënë se nuk je i lejuar për të ardhur në qytetin tim.

Të tentosh shkatërrimin e pasioneve tona është një marrëzi e madhe. Sa qëllim fisnik është ai i një zelltari që e torturon veten si një i çmendur në mënyrë që të mos dëshirojë asgjë, të mos dashurojë asgjë, të mos ndjejë asgjë, dhe i cili, nëse ia arrin, do të përfundojë në një monstër të tërë!

Jodhuna, e cila është një cilësi e zemrës, nuk mund të vijë nga thirrja ndaj trurit.

Muzika është stenografia e emocionit.

Thjesht duke prekur atë pemë të vjetër ishte me të vërtetë emocionuese për mua, sepse kur ju prekni këto pemë, ju keni një kuptim të tillë të kalimit të kohës, të historisë. Kjo është sikur ju jeni prekur thelbin, substancën e vërtetë të jetës.