Thënie për mendjen (84 thënie)

Shikimi, dëgjimi, ndjenja, janë mrekulli, dhe çdo pjesë dhe fije e imja është një mrekulli.

Kultura e mendjes duhet të jetë në shërbim të zemrës.

Të njëjtat fjalë fshehin dhe deklarojnë mendimet e njerëzve.

Mbajtja e trupit në shëndet të mirë është një detyrë… përndryshe ne nuk do të jemi në gjendje të mbajmë mendjen tonë të fortë dhe të kthjellët.

Buddha

Mos u bëj pjesë e iluzioneve tua. Kur ato të jenë zhdukur, ti ende mund të ekzistosh, por ti ke pushuar së jetuari.

Mendja është gjithçka. Çfarë mendoni, ai jeni.

Buddha

Ne nuk mund t’i kontrollojmë gjithmonë mendimet tona, por mund t’i kontrollojmë fjalët tona, dhe përsëritja trysnon ndërdijën, kështu pastaj bëhemi mjeshtër të situatës.

Të zgjuarit i zbukurojnë fjalët me mendimet e tyre, duke i situr ato si në sitë.

Buddha

Është një qershi në tortë të mendojmë për ata që ne i duam.

Truri i dashuruar, s’ka kohë për të menduar.