Thënie për librin (112 thënie)

Mësimi që ne gjejmë në librat është si zjarri. Ne shkojmë ta marrim atë nga fqinjët tanë, ta ndezim në shtëpi, t’ua shpërndajmë të tjerëve, dhe ai bëhet pronë e të gjithëve.

Unë kam një vëlla më të ri se unë. Motra ime ishte librare, prandaj prej saj mora shijen e leximit.

Ka të lexuar kreativ si dhe të shkruar kreative. 

S’ka lot tek shkruesi, s’ka lot te lexuesi. S’ka befasi tek shkruesi, s’ka befasi tek lexuesi. 

Librat janë për të na përkujtuar sa gomarë dhe sa budallenj ne jemi. 

Nëse takojmë një njeri me intelekt të rrallë, duhet ta pyesim çfarë libra ka lexuar. 

Thenie nga Umberto Eko 2

Unë mendoj se libri duhet gjykuar dhjetë vite më vonë pas të lexuarit dhe rilexuarit të tij. 

Një nga gjërat madhështore rreth librave është se ndonjëherë kanë disa fotografi fantastike. 

Budallenjtë kanë shprehi të besojnë se çdo gjë që është shkruar nga autorët e famshëm është e admirueshme. Sa më përket mua, unë lexoj vetëm për të kënaqur veten dhe pëlqej vetëm çfarë i përshtatet shijes sime. 

Njeriu i cili nuk lexon asgjë është më i edukuar se njeriu i cili lexon vetëm gazeta.