Thënie për jetën (537 thënie)

Përvoja ka treguar, dhe një filozofi e vërtetë gjithmonë do të tregojë se një pjesë e madhe, ndoshta pjesa më e madhe e së vërtetës lind nga dukje të parëndësishme.

Zoti nuk është në anën e batalioneve të mëdha, por në anën e atyre që qëllojnë më të mirë.

Nuk është mirë që ne të gjithë duhet të mendojmë njësoj, por është një ndryshim i mendimit ai që e bën garën.

Bëmat tona na bëjnë ose rrënojnë ne, ne jemi fëmijët e bëmave tona.

Shkëlqen në rangun e dytë, ai që errësohet në të parin.

Askush nuk të hyp dot në kurriz nëse ti nuk përkulesh.

Nuk është e drejtë t’iu kërkosh të tjerëve atë që ju nuk jeni të gatshëm për ta bërë vetë.

Latinot janë republikanë. Ata thjesht nuk e dinë akoma.

Nuk ka gjë më fisnike dhe më të admirueshme se besnikëria. Besnikëria e plotë dhe e vërtetë janë shkëlqimet më të shenjta dhe stoli të mendjes njerëzore.

Pse vret mendjen ta parashikosh të ardhmen, dhe e lodh trurin me gjëra të kota? Mos ki merak, lere Zotin të bëjë plane – ai merret me to pa u këshilluar me ne.