Thënie për jetën (537 thënie)

Feja na mundëson që ta injorojmë mosqenien dhe të merremi me punët e jetës.

Injoranca dhe gabimi janë të domosdoshëm për jetën, si buka dhe uji.

Në momentet e sëmundjes ne jemi të detyruar të pranojmë se ne nuk jetojmë vetëm, por të lidhur me zinxhirë në një krijesë të një mbretërie tjetër, krejt e një bote tjetër, e cila nuk ka dijeni për ne dhe nga e cila është e pamundur të arrijmë që ta kuptoj

Vetëm nëpërmjet artit ne mund të dalim nga vetja dhe të dimë se çfarë sheh një person tjetër.

E vërteta është gjëja më e çmuar që kemi. Le të ekonomizojmë atë.

Ka pretendentë për devotshmëri aq sa dhe për guximin.

Dashuria është e vetmja frocë e aftë për ta shndërruar një armik në mik.

Falënderohu për atë që je sot dhe lufto për atë  çfarë do të jesh nesër.

Vullneti ynë është gjithmonë për të mirën tonë, por ne jo gjithmonë shohim se çka është.

Jeta është një këngë e madhe, e ëmbël, prandaj fillojeni muzikën.