Thënie inspiruese (90 thënie)

Unë ndjeja nevojën të luaja pa pushim përditë, të luftoja rëndë në çdo ndeshje.

Bukuria është si ti ndihesh me veten, dhe ajo pasqyrohet në sytë e tu. Nuk është diçka fizike.

Kur ne i pranojmë kufijtë tanë, ne i tejkalojmë ato.

Vështirësitë e mposhtura janë mundësi të fituara.

Ti duhet të arrish të gjuash, përndryshe nuk mund të shënosh.

Thenie nga Buda

Është më mirë të pushtosh veten se të fitosh mijëra beteja. Atëherë fitorja është e juaja. Atë nuk ta rrëmben dot kush, as engjejt, as demonët, parajsa apo ferri.

Buddha

Është gjithmonë koha e duhur për të bërë gjënë e duhur.

Për të patur sukses në jetë, ju keni nevojë për dy gjëra: injorancën dhe besimin.

Kjo më ka frymëzuar shumë – ishte babai im ai që na mësoi ne se një emigrant duhet të punojë sa dyfishi i gjithë të tjerëve, dhe se ai nuk duhet të dorëzohet kurrë.

Është mungesa e besimit ajo që i frikëson njerëzit të përballen me sfidat, dhe unë besova në veten time.