Thënie për drejtësinë (86 thënie)

Mos u vërtit duke thënë se bota ta ka borxh një jetesë. Bota nuk të ka borxh asgjë. Ajo ishte këtu para teje.

Mua nuk do të më vinte keq nga një gjykim i drejtë dhe i plotë i heqjes së tërë të ndëshkimit kapital.

Edhe ëngjëlli, edhe djalli, janë brenda tek i gjalli. – KRUJË

Koka e falur s’pritet. – JUG

Pyll pa derra s’ka. – ELBASAN

Të mirën në e hedh prapa, e gjen përpara. – SULOVË