Thënie për drejtësinë (86 thënie)

E vërteta nuk e dëmton kurrë një çështje të drejtë.

Të gjitha gjërat e mëdha janë të thjeshta, dhe shumë prej tyre mund të shprehen me një fjalë të vetme, liri, drejtësi, nder, detyrë, mëshirë, shpresë.

Shpresa e një bote të sigurtë dhe të jetueshme varet nga jokonformistë të displinuar të cilët i kushtohen drejtësisë, paqes dhe vëllezërisë.

S’hahet në vend të djathit. – KORÇË

Kur qeth, bën qime, kur ha, bën thërrime. – DEVOLL

Kush ha bukë, bën thërrime. – JUG

Për çdo punë që bënë, mejto se ke edhe vdekje. – SKRAPAR

Qeni edhe me sapun të lahet, era qen do të vijë. – VLORË

Drejtësia që jep dashuria është një dorëzim, drejtësia që jep ligji është ndëshkim.

Një e drejtë e vonuar është një e drejtë e mohuar.