Thënie për bukurinë (36 thënie)

Unë do ta përcaktoja shkurt poezinë e fjalëve si krijimin ritmik të Bukurisë.

Unë jam me fat. Pata një nënë tejet të bukur.

Dashuria është orvajtja për të formuar një miqësi të frymëzuar nga bukuria.

Flokët e bukur të paprerë të varreve.

Kënaqësi e cila është në të njëjtën kohë më e pastra, më e frymëzuara dhe më intensivja është nxjerrë, mendoj unë, nga soditja e së bukurës.

Njeriu mesatar është më shumë i interesuar për një femër e cila është e interesuar për të, se në një femër me këmbë të bukura.