Thënie për artin (82 thënie)

Dija e Zotit është shkaku i gjërave. Sepse dija e Zotit është për të gjitha krijesat ajo çfarë dija e artistit është për gjërat e bëra nga arti i tij.

Çfarë arti ofron është hapësirë ??- një dhomë kur merr frymë shpirti.

Unë kam dëshirë të mund të shkruaj në mënyrë aq misterioze sa një mace.

Unë them se demokracia nuk mund të provojë veten, derisa ajo të themelojë dhe të rritë begatisht format e veta të artit, poezive, shkollave, teologjisë, duke zëvendësuar gjithçka që ekziston, ose që ka qenë prodhuar kudo në të kaluarën, nën ndikime të kun

Në Rusi të gjithë tiranët besojnë se poetët janë armiqtë e tyre më të rrezikshëm.

Aktorët janë një familje në gjithë botën.

Nëse unë nuk do të kisha ekzistuar, dikush tjetër do të kish shkruar në vendin tim, Hemingvej, Dostojevski, të gjithë.

Shkëlqimi i çdo arti është thellësia e tij, i aftë ta bëjë të avullojë gjithçka që nuk pajtohet me të.

Unë e konsideroj kritika thjesht një nxitje paraprake, një deklaratë për gjërat që një shkrimtar i ka të qarta në kokën e tij diku apo diçka tjetër, ndoshta përpara shkrimit; e pavlerë, nëse nuk vijnë në fruta në veprën e krijuar më vonë.

Jam vërtet e çuditshme, kurrë nuk provova të bëj teatër. Dhe më kanë kërkuar kushedi sa herë autorë të hatashën në Amerikë që të bëj teatër. Dhe gjithmonë kam thënë jo, duke mos përjetuar skenën dhe teatrin.