Thënie për artin (82 thënie)

Veç për pak fraza nga letrat e tij dhe për një linjë apo dy të çuditshme të vargut të tij, poeti ecën gojëmbyllur përmes biografisë së tij.

Arti nuk është një punëdore, ai është transmetim i ndjenjës që artisti ka përjetuar.

Biografia e një poeti është poezia e tij. Të gjitha të tjera janë poshtëshënime.

Unë u rrita në këtë qytet, poezia ime lindi midis kodrës dhe lumit, ajo e mori zërin e saj nga shiu, dhe si pema ajo u rrit në pyje.

Artisti është një krijesë e prirë nga demonët. Ai nuk e di pse ata e zgjodhën atë dhe zakonisht është tepër i zënë për t’u habitur për këtë gjë.

Lexues të zakonshëm, më falni për paradokset e mia: ato duhet bërë kur pasqyron diçka; dhe çdo gjë që mund të thoni, unë preferoj më mirë të jem një njeri me paradokse se një njeri me paragjykime.

E gjithë letërsia është thashethem.

Duhet të jetë e paligjshme për një artist që të martohet. Nëse artisti duhet të martohet le të gjejnë dikë më të interesuar në art, apo artin e tij, ose artistin në përbërje të tij, më shumë se në veten e tij. Pas së cilës, le të pinë çaj së bashku tri he

Vallëzimi është një poemë ku çdo lëvizje është një fjalë.

Nuk ka shkrim aspak, ka daktilografim.