Thëniet e fundit

Dashuria nuk njeh largësi, ajo nuk ka kontinent; sytë e saj janë për yjet.

I marri premton dhe budallai shpreson. – JUG

Në skenë, ju keni për të gjetur të vërtetën, edhe nëse ju duhet të humbisni audiencën.

Ai që nuk mund të këshillohet, nuk mund të ndihmohet.

Injoranca dhe gabimi janë të domosdoshëm për jetën, si buka dhe uji.

I madh është edhe plepi, por e fëlliqin sorrat. – TIRANË

Lufta asnjëherë nuk ka lënduar ndokënd përveç njerëzit që vdesin.

Nuk mund t’i urresh rrënjët e një peme dhe të mos e urresh pemën. Nuk mund të e urresh Afrikën e të mos e urresh veten.

Mos e ban penin tra. – DIBËR

Blije të vërtetën dhe mos e shit atë.