Thëniet e fundit

Disa njerëz nuk çmenden kurrë. Kushedi çfarë jete të tmerrshme duhet të kenë ata…

Ishte një rast kur isha shumë i ri – shtatë a tetë vjeç – kur biznesmenët hebrej po kalonin përmes pyllit dhe u vranë. Dhe kjo ishte hera e parë që pashë në gazetën tonë se kishte vrasje tek ne.

Beteja për të drejtat individuale të grave është këmbëngulje e gjatë dhe askush prej nesh nuk duhet të pranojë asgjë që e minon atë.

Njeriu ka nevojë më tepër për dashuri, se për lavdi. JUG

Burrat kanë frikë nga vdekja si fëmijët nga errësira; dhe ashtu si frika prej errësirës është kultivuar nga përrallat, ashtu është edhe për të parët.

Novela e mire na tregon tregimin e heroit të saj; por novela e keqe na e tregon tregimin e autorit të saj. 

Pula që këndon në mbrëmje nuk bën vezë në mëngjes. – JUG

Përpara fronit të të Gjithëfuqishmit, njeriu do të gjykohet jo nga veprimet e tij, por nga qëllimet e tij. Sepse vetëm Zoti i lexon zemrat tona.

Bukuria blihet sipas gjykimit të syrit.

Dallimi në mes të fjalës së duhur dhe fjalës pothuajse të duhur është si dallimi në mes të rrufesë dhe një xixëllonje.