Thëniet e fundit

Pasi që të gjitha sjelljet e profesorëve e kanë bërë më të mirën për ne, vendi ku duhet të marrim njohuri janë librat. Universiteti i këtyre ditëve është një koleksion i librave. 

Lumturi është kur çfarë ti mendon, çfarë ti thua dhe çfarë ti bën janë në harmoni.

Fëmija rend përpara me sy mbyllur, i rrituri është kalimtar, plaku rend me shpinë.

Nëse nuk mund të ia shpjegosh një gjashtë vjeçari, nuk e ke kuptuar vetë.

Më së shumti që e bën një libër të ‘mirë’ është se ne e lexojmë në momentin më të përshtatshëm për ne. 

Dera nuk mund të jetë kurrë e mbyllur për një lojtar të mirë.

Të gjithë ata që kanë një fytyrë gjithnjë të qeshur, fshehin një vrazhdësi tejet të frikshme.

Kjo është njëfarë Loje Olimpike speciale apo diçka e tillë.” Koment gjatë paraqitjes më 19 mars në emisionin e NBC Tonight”, duke i folur drejtuesit të emisionit, Jay Leno për praktikimin e sportit të boulingut në Shtëpinë e Bardhë. Një zëdhënës sqaroi menjëherë se thënia e Obamës nuk donte të nëvlerësonte Lojërat Olimpike, por vetëm të bënte humor me aftësitë e tij sportive.

thenie nga stephen king

Çdo libër që e merr ka mësimin ose mësimet e veta, dhe shumë shpesh librat e këqij  kanë më shumë për të të mësuar se sa të mirët. 

Të mirën në e hedh prapa, e gjen përpara. – SULOVË