Thëniet e fundit

Shiu rrjedh nga qielli, uji nga deti; më dhuro një puthje, se nuk bëhet kiameti!

Anonim

Franca ka më shumë nevojë për mua se sa që kam unë për Francën.

Parë lirisht, gjuha angleze është shtim dhe rritje e çdo dialekti, race, dhe rangu të kohës, dhe është njëkohësisht përbërja e lirë dhe kompakte e të gjithëve.

Unë nuk kam guxuar kurrë të jem radikal kur isha i ri nga frika se mos bëhem konservator kur të plakem.

Poshtë rob’rija! Posht’ errësira, që po përdorin armikët sot! Njeri me kisha, tjetri me xhamira; Jemi vëllezër, s’na ndajnë dot!

Dashuria është i vetmi pasion që na paguan me një monedhë të cilën e fabrikon vetë ajo.

Nacionalisti më i mirë është ai që dallon të metat e popullit të vetë.

Anonim

Ai që është i sigurtë nuk është i parrezikuar.

Unë nuk e kisha ndërmend të bëhem aktor.

Kush fërkon pulën, ha edhe vezën. – KORÇË