Thënie nga Xhon Kits (18 thënie)

Toka dhe deti, dobësia dhe rënia janë ndarësit e mëdhenj, por vdekja është divorcuesi i madh përgjithmonë.

Jam ndjerë i shastisur nga fakti që njerëzit mund të bëhen martirë për fenë – Kam ndjerë keqardhje të madhe. Por nuk ndjej më keqardhje. Unë do të bëhesha martir për fenë time. Dashuria është feja ime. Unë do të vdisja për të.

Unë kam dy lukse në udhëtimin tim, dashurinë tënde dhe orën time të vdekjes. Ah sikur t’i kisha të dyja së bashku në të njëjtën minutë.

Meloditë e dëgjuara janë të ëmbëla, por meloditë e padëgjuara janë më të ëmbëla.

Tani një puthje e butë – por pas asaj puthjeje, unë i përkas një parajse të pafundme.

Nuk ka ferr më të madh se dështimi në një synim të madh.

Dashuria është religjoni im – unë do të vdisja për të.

Mua më duket se pothuaj gjithkush mund të pëlqejë rrjetën e merimangës nga brendësia e kështjellës së tij prej ajri.