Thënie nga Xhejms Medison (74 thënie)

Një demokraci e pastër është një shoqëri e përbërë nga një numër i vogël i qytetarëve, të cilët mblidhen dhe administrojnë qeverinë vetë.

Sikundër një njeriu i është e thënë të ketë të drejtë për pronën e tij, mund të jetë e thënë po aq se ka një pronësi në të drejtat e tij.

Mua nuk do të më vinte keq nga një gjykim i drejtë dhe i plotë i heqjes së tërë të ndëshkimit kapital.

Qëllimi i ndarjes së kishës dhe shtetit është për të mbajtur përgjithmonë larg nga këto brigje grindjet pareshtura që kanë njomur tokën e Evropës me gjak për shekuj me radhë.