Thënie nga William Shakespeare (53 thënie)

Të jesh njeri i favorizuar mire është dhuratë e fatit; por të shkruash dhe lexosh vije nga natyra.

Se e vërteta duhet të jetë e heshtur thuajse kisha harruar.

Ata janë lypës, por që mund të llogarisin vlerën e tyre.

Më mëso, krijues i dashur, si të mendoj dhe të flas

Sinqeriteti është politika më e mirë.

Ndrysho fytyrën tënde dhe unë do të ndryshoj jetën time.

Dhe kush do të mendonte plaku të kishte aq shumë gjak në të.

Çfarë është bërë është bërë.

Libri i lypësit tejkalon në vlerë gjakun e një fisnikut.

Unë dëshiroj të ishim të huaj më të mire.