Thënie nga Walt Whitman (45 thënie)

Çdo moment drite terri është një mrekulli.

Tani e tutje unë nuk kërkoj fat të mirë. Unë vetë jam fat i mirë.

Duke gjykuar nga pjesët kryesore të historisë së botës, deri më tani, drejtësia është gjithmonë në rrezik.

Nuk ka asnjë javë, asnjë ditë, asnjë orë kur tirania nuk mund të hyjë në këtë vend, në qoftë se njerëzit humbasin vendosmërinë e tyre dhe shpirtin e sfidës.

Qyteti më i madh është ai që ka burrin më të madh apo gruan më të madhe: edhe nëse është me ca kasolle zhelane, ai është prapë qyteti më i madh në të gjithë botën.

Luftën e vërtetë kurrë nuk do ta gjeni në libra.

Dhe unë do të tregoj se asgjë nuk mund të ndodhë më e bukur se vdekja.

Arti i artit, lavdia e të shprehurit dhe moti i mirë dritës së letrave, është thjeshtësia.

Unë shoh gjëra të mëdha në bejsboll. Kjo është loja jonë – Loja amerikane.

Shtetet e Bashkuara janë në thelb vetë poema më e madhe.