Thënie nga Uilliam Folkner (18 thënie)

Asnjëherë nuk e di çfarë mendoj për diçka derisa lexoj se çfarë kam shkruar për të.

Mendoj se ndihma më e madhe në përballjen me çdo problem është të dish se cili është qëndrimi yt. Me një fjalë, çfarë mendoni ju se duhet vepruar prej tani.

Është turp që e vetmja gjë që mund të bëjë njeriu tetë orë në ditë është të punojë; ai nuk mund të pijë tetë orë në ditë; ai nuk mund të bëjë dashuri tetë orë në ditë. E vetmja gjë që njeriu mund të bëjë për tetë orë është të punojë.

Ai që lëviz malin, fillon me gurët e vegjël.

Shpëtimi i botës është në vuajtjen e njeriut.

Njeriu bën dhe duron shumë më tepër se mund të durohet. Prandaj unë them se njeriu mund të durojë gjithçka.

Shkrimtari duhet ta mësojë se baza e të gjitha gjërave është të kesh drojë.

Ka diçka si kërcimi mbi një kalë ose mbi një gardh që të bën të ndihesh mirë. Ndoshta është rreziku, loja.