Thënie nga Sharl de Gol (32 thënie)

Jam përpjekur ta nxjerr Francën nga balta. Por ajo do të kthehet te gabimet e saj dhe të vjellat e saj. Unë nuk mund t’i ndaloj francezët të jenë francezë.

Në politikë nuk ka miqësi të përjetshme, por interesa të përjetshme.

Asgjë e madhe nuk mund të arrihet ndonjëherë pa njerëz të mëdhenj, dhe njerëzit janë të mëdhenj vetëm nëse vendosin të jenë të tillë.

Unë jam me rritur me edukatën që ta respektoj gjithmonë autoritetin dhe ata që janë në detyrë.

Sa më shumë që arrij t’i njoh njerëzit, aq më shumë gjendem i dashuruar në qentë.

Një politikan që ankohet nga shtypi është si një marinar që ankohet se e zë deti.

Mendoj se politika është një gjë tepër serioze për t’ua lënë në dorë politikanëve.

Mos më pyet kush ka ndikuar tek unë. Luani përbëhet nga qengjat që ka ngrënë, dhe unë kam lexuar gjithë jetën time.

Përderisa një politikan nuk e beson kurrë atë që thotë, ai befasohet kur të tjerët e befasojnë.

Në mënyrë që të bëhet sundimtar, politikani shtiret si shërbëtor.