Thënie nga Ronald Reagan (58 thënie)

Pa marrë parasysh se çfarë kohe është, më zgjoni, edhe nëse jam në mes të një takimi të kabinetit.

Thomas Jefferson dikur tha, “Ne kurrë nuk duhet të gjykojmë një president nga mosha e tij, por vetëm nga veprat e tij.” Dhe qysh atëherë ai më tha se unë nuk ka pse të shqetësohem.

Ne mund të ngushtojmë balancimin e buxhetit, nëse të gjithë do të jemi më afër Urdhëresave dhe Rregullave të Arta.

Mendjet më të mira nuk janë në qeveri. Nëse do të ishte ndonjë, biznesi do t’ia vidhte asaj.

Latinot janë republikanë. Ata thjesht nuk e dinë akoma.

Fjalët më të tmerrshme në gjuhën angleze janë: Unë jam nga qeveria dhe ndodhem këtu për të ndihmuar.

Për demokracinë ia vlen të vdesësh, sepse kjo është forma më e ndershme e qeverisë e hartuar ndonjëherë nga njeriu.

Unë kurrë nuk kam qenë në gjendje për të kuptuar pse një kontribues republikan është një “maçok i majmë” dhe një kontribues demokratik me të njëjtën sasi të parave është një ‘bamirës me shpirt njeriu’.