Thënie nga Robert Frost (34 thënie)

Gjysma e botës është e përbërë nga njerëz që kanë diçka për të thënë dhe nuk mund ta thonë, dhe një gjysmë tjetër që nuk kanë asgjë për të thënë dhe nuk pushojnë kurrë së thëni.

Edukatë do të thotë të verdallosesh andej këndej derisa të biesh në grep.

Dy rrugë u ndanë në një pyll dhe unë mora atë që ishte e pashkelur, dhe kjo bëri gjithë ndryshimin.

Të jesh social do të thotë të falësh.

Nëse shoqëria të bën të ndihesh mirë, atë quaje liri.

Unë nuk e kam filluar kurrë një poezi duke e ditur fundin e saj. Të shkruash një poezi është zbulim.

Truri është një organ i mrekullueshëm; ai fillon të punojë në momentin kur zgjoheni nga gjumi në mëngjes dhe nuk pushon derisa të keni shkuar në zyrë.

Sëmundja më e keqe që mund t’i prekë qeveritarët nuk është alkolizmi, siç mendohet gjerësisht; por është egoizmi.

Poezia është kur një emocion i ka gjetur mendimet e tij dhe mendimet kanë gjetur fjalët.

Arsyeja pse njerëzit i vret shqetësimi është më shumë njerëz shqetësohen se punojnë.