Thënie nga Napoleon Bonaparta (74 thënie)

Vdekja nuk është asgjë, por të jetosh i humbur dhe i pa lavdishëm është të vdesësh çdo ditë.

Kam vetëm një këshillë për ju – bëhuni zotëri.

Mënyra më e mire për ta mbajtur fjalën është të mos e japësh.

Në politikë budallallëku nuk është e metë.

E pamundur është fjalë që gjendet vetëm në fjalorin e budallenjve.

Ushtari do të luftojë gjatë dhe fortë për një cope shiriti të ngjyrosur.

Të bësh gjithë atë që njeriu mund të bëjë, është të jesh njeri; të bësh gjithë atë që njeriu dëshiron të bëjë, është të jesh Zot.

Suksesi është folësi më bindës në botë.

Ligjet e rrethanave shfuqizohen nga rrethanat e reja.

Kërkohet më shumë guxim për të vuajtur se për të vdekur.