Thënie nga Martin Luter King, Jr. (44 thënie)

Rrallë ndeshim njerëz që mendojnë thellë dhe fort. Ka një dëshirë universale për përgjigje të letha dhe zgjidhje të kollajshme. Asgjë nuk i dhemb njeriut më shumë se të bjerë në mendime.

Ai që nuk dëshiron të vdesë për diçka nuk e meriton të jetojë.

Në qendër të jodhunës qëndron parimi i dashurisë.

Askush nuk të hyp dot në kurriz nëse ti nuk përkulesh.