Thënie nga Martin Luter King, Jr. (44 thënie)

Liria nuk është dhënë kurrë vulnetarisht prej shtypësve; ajo duhet të kërkohet nga të shtypurit.

Mjafton të themi se ne nuk duhet të bëjmë luftë. Nëse është e nevojshme që ta duam paqen e të sakrifikojmë për të.

Jodhuna është një armë e plotfuqishme dhe e drejtë, e cila kryen punë pa plagosur dhe çarmatos njeriun që e përdor dhunën. Është një shpatë që shëron.

Është gjithmonë koha e duhur për të bërë gjënë e duhur.

Paqja nuk është një qëllim i largët që ne e kërkojmë, por një mjet me të cilin ne e arrijmë atë qëllim.

Në Fund ne nuk do t’i kujtojmë fjalët e armiqve tanë, por heshtjen e miqve tanë.

Ligji dhe rendi ekzistojnë me qëllim që të vendosin drejtësi dhe kur ata nuk ia arrijnë këtij qëllimi atëherë bëhen diga të rrezikshme që bllokojnë rrjedhën e progresit shoqëror.

Cilësia, jo jetëgjatësia, është më e rëndësishmja në jetën e njeriut.

Nuk ka pakënaqësi të thellë atje ku nuk ka dashuri të thellë.

Shpresa e një bote të sigurtë dhe të jetueshme varet nga jokonformistë të displinuar të cilët i kushtohen drejtësisë, paqes dhe vëllezërisë.