Thënie nga Fridrih Dyrenmat (19 thënie)

Për një njeri që është duke vdekur vetëm përjetësia ka rëndësi.

Kur vdekja të kap në fyt, ti nuk i ha dot fjalët.

Ndryshimi midis njerëzve dhe kafshëve të egra është se njerëzit luten përpara se të bëjnë një vrasje.

Njeriu nuk ia vë flakën një bote tashmë të humbur.

Mëto të jesh budalla, kjo është e vetmja mënyrë për ta arritur moshën e pleqërisë.

Njeriu është jo i përkryer. Realiteti që ai krijon është gjithmonë i rrezikuar nga njeriu.

Drejtësia është tmerr.

Ne jemi bota.

Është jonjerëzore ta vazhdosh një luftë e cila lehtësisht mund të përfundojë.