Thënie nga Volteri (84 thënie)

Nuk është e mjaftueshme të pushtosh; njeriu duhet të mësojë të joshë.

Vendi ynë është ajo pikë në të cilën zemra jonë është lidhur.

Historia duhet të shkruhet si filozofi.

Më e mira është armiku i së mirës.

Të gjitha arsyetimet e burrave nuk janë me vlerë sa një ndjenjë e grave.

Asnjëherë mos debato në tryezën e darkës, sepse ai që nuk është i uritur gjithmonë gjen argumentin më të mirë.

Në përgjithësi, arti i qeverisjes përbëhet nga marrja e sa më shumë parave që të jetë e mundur nga një klasë e qytetarëve për t’ia dhënë një tjetre.

Romakët e lashtë ndërtuan kryeveprat e tyre më të mëdha të arkitekturës, amfiteatrot e tyre, për të luftuar atje mes tyre kafshët e egra.

Asgjë nuk mund të jetë më shumë në kundërshtim me fenë dhe klerin sa arsyeja dhe mirëkuptimi i përbashkët.

Në këtë vend është një gjë e mirë të vrasësh një admiral nga koha në kohë për t’i inkurajuar të tjerët.