Thënie nga Volteri (84 thënie)

Një thënie e mprehtë nuk provon asgjë.

Kur është çështja e parave, të gjithë janë të të njëjtës fe.

Ai ishte një patriot i madh, një humanitar, një mik besnik; me kusht që, natyrisht, ai me të vërtetë ai të ketë vdekur.

Njeriu është i lirë në atë moment që ai dëshiron të jetë.

Mësimi që ne gjejmë në librat është si zjarri. Ne shkojmë ta marrim atë nga fqinjët tanë, ta ndezim në shtëpi, t’ua shpërndajmë të tjerëve, dhe ai bëhet pronë e të gjithëve.

Koha, e cila e bën vetiu reputacionin e njerëzve, përfundon duke i bërë defektet e tyre të respektueshme.

Arti i qeverisjes është për të bërë dy të tretat e një kombi të paguajnë gjithçka që ata mund të paguajnë, për të mirën e një të tretës tjetër.

Ai duhet të jetë shumë injorant, sepse ai i përgjigjet çdo pyetjeje që i bëhet.

Zoti është një komedian, duke luajtur ndaj një audience që ka shumë të frikësuar për të qeshur.

Budallenjtë kanë shprehi të besojnë se çdo gjë që është shkruar nga autorët e famshëm është e admirueshme. Sa më përket mua, unë lexoj vetëm për të kënaqur veten dhe pëlqej vetëm çfarë i përshtatet shijes sime.