Thënie nga Edgar Allan Poe (24 thënie)

Është natyra e së vërtetës në përgjithësi, si e disa mineraleve në veçanti, që të jetë më e pasur kur është më sipërfaqësore.

Përvoja ka treguar, dhe një filozofi e vërtetë gjithmonë do të tregojë se një pjesë e madhe, ndoshta pjesa më e madhe e së vërtetës lind nga dukje të parëndësishme.

Kënaqësi e cila është në të njëjtën kohë më e pastra, më e frymëzuara dhe më intensivja është nxjerrë, mendoj unë, nga soditja e së bukurës.

Unë u bëra i çmendur, me intervale të gjata të mendjes tmerrësisht të shëndoshë.