Thënie nga Ciceroni (44 thënie)

Pa Zoti nuk jemi asgjë. Me Zotin jemi Gjithçka.

Askush nuk mund t’ju këshilla më të mira se vetja.

Rrena nuk është gjë tjetër veçse imitim i së vërtetës.

Sa e sa gjëra të cilat nuk do t’i bënim kurrë për hir të vetvetes, i bëjmë për hir të miqve tanë.

Oratorët janë më të rrëmbyer kur çështja e tyre është e dobët.

Askush nuk mund të jetë i madh pa frymëzim hyjnor.

Është e falshme të mos pranosh t’i mbrosh disa njerëz, por t’i mbrosh në mënyrë neglizhente është vetëm kriminale.

Nëse ke një kopsht dhe një bibliotekë, ke gjithçka që të duhet.

I madh është admirimi ynë për oratorin që flet me rrjedhshmëri dhe me gjykim.

Në një mendje të çrregulluar, si në një trup të çrregulluar, shëndeti nuk gjen vend.