Thënie nga Ciceroni (44 thënie)

Këshillat në pleqëri janë marrëzi; e çka mund të jetë më absurde se të bëjmë parashikimet tona për rrugën që na ka mbetur pranë mbarimit të udhëtimit tonë.

Liria është pushteti natyral i njeriut për të bërë çfarë i pëlqen, për aq sa kohë ai nuk ndalet prej forcës së ligjit.

Ashtu si zjarri i hedhur në ujë shuhet dhe mbaron, ashtu edhe akuza e rreme kur bëhet kundër një karakteri të dlirë dhe të shenjtë, avullon dhe zhduket menjëherë…

Pas fitores ke më shumë armiq.

Nuk më duket i lirë ai njeri që nganjëherë nuk bën asgjë.

Një paqe e padrejtë është më e mirë se një luftë e padrejtë.

Kurrë nuk kam dëgjuar për pleq që harrojnë ku i kanë fshehur paratë! Pleqtë mbajnë mend çfarë iu intereson atyre: datat e seancave gjyqësore dhe emrat e borxhlinjve e të huadhënësve të tyre.

Kurrë mos e lëndo mikun tënd, madje as me të qeshur.

Liria është fuqia e të bërit atë që e lejon ligji.

Parapëlqej më mirë mbajtjen e gjuhës në gojë se llafazanërinë injorante.