Thënie nga Buddha (12 thënie)

As vdekjes nuk duhet t’i druhet ai që ka jetuar mençurisht.

Buddha

thenie nga buda

Të jesh përtac është një rrugë e shkurtër drejt vdekjes dhe të jesh i zellshëm është një rrugë e jetës; budallenjtë janë përtacë, të zgjuarit janë të zellshëm.

Buddha