Thënie nga Benxhamin Frenklin (60 thënie)

Më mirë shko në shtrat pa ngrënë se të zgjohesh me borxhe.

Në përgjithësi njerëzimi, që nga koha e përmirësimit të gatimit, ha dyfishin e asaj që kërkon natyra.

Ai që rrit një familje të madhe, mund të ketë një jetë plot me keqardhje, por pastaj do të ketë një kënaqësi sa jeta.

Kryengritja ndaj tiranëve është bindje ndaj Zotit.

Vetëm kur të pasurit sëmuren e kuptojnë plotësisht pafuqinë e pasurisë.

Puno sikur ke për të jetuar 100 vjet, lutu sikur ke për të vdekur nesër.

Një fshatar midis dy gjyqtarëve është si peshku midis dy maceve.

Kushtetuta e SHBA nuk e garanton lumturinë, vetëm kërkimin e saj. Duhet ta arrish vetë lumturinë.

Energjia dhe këmbëngulja pushtojnë gjithçka.

Një e sotme vlen sa dy të nesërme.